De Indische Buurt Tafel

Zaterdag 15 juni 2019 stond de Indische Buurt Tafel op het Indische Buurt Festival. De Harmonica-techniek blijkt perfect te werken voor het ophalen van ideeën van bewoners en bezoekers over hún buurt. Heel veel inspiratie! Persoonlijke pagina's - gebaseerd op het wiki-principe - vormen de basis om te komen tot een buurtmozaïek waardoor zichtbaar wordt waar (dwars)verbanden, relaties en belangen zijn tussen buurtwensen. De dynamische schakelgesprekken die zo ontstaan, helpen bij het prioriteren en voortdurend actueel houden van wat er speelt in de buurt.

Doel van de Indische Buurt Tafel is het verzamelen van zoveel mogelijk ideeën, wensen, verlangens, projectvoorstellen en plannen voor de Indische Buurt. Initiatiefnemers zijn de Meevaart, Indische Buurt Balie (IBB) en Samen Onderweg.


amsterdam-uitkrant_indischebuurt_tjarko_vanderpol_origineel1920_1340_c.jpg
(Artwork: Tjarko van der Pol)

Hiervoor gebruiken we de applicatie Harmonica, een multi-toegankelijke software-tool, waarin we voor elke deelnemer een persoonlijke, dynamische pagina aanmaken. Alle ideeën kunnen straks worden gekoppeld en gebundeld tot een mozaïek van de buurt. Een uniek dwarskijkje van de buurt op meerdere niveaus en vanuit alle relevante invalshoeken.

Klik op een foto om de galerij te openen.