Wat is deze site?

Deze site toont goede ideeën van bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden voor hun buurt, dorp of stad. De ideeën zijn opgehaald via enquêtes of interviews. Ook kunnen ze afkomstig zijn uit openbare publicaties van personen of instellingen.

Klik op een geografische kaart hieronder om te zien welke ideeën er zijn ingebracht voor dat gebied. Bent u één van de personen die een goed idee heeft ingebracht, dan zult u dit eenvoudig terugvinden.


Indische Buurt, Amsterdam

Indische Buurt, Amsterdam

De Indische Buurt is een wijk in het stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland, die stamt uit begin 20e eeuw. De naam verwijst naar de straatnamen die afkomstig zijn van geografische gebiedsnamen, met name eilanden, in het toenmalige koloniale Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. […] In 2015 telde de buurt 22.776 inwoners. Indische Buurt (Amsterdam)

Ouderkerk a/d Amstel

Ouderkerk a/d Amstel

Ouderkerk aan de Amstel, meestal kortweg Ouderkerk genoemd, is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Holland en ligt aan de Amstel. Het ligt niet ver van Amsterdam, maar bestaat langer dan deze stad. De Amstel stroomt van de kant van Nes aan de Amstel door Ouderkerk, en verder door naar Amsterdam. Het riviertje de Bullewijk mondt in Ouderkerk uit in de Amstel. Ouderkerk a/d Amstel